SCHIJNWERPER OP.... Frans Bovendorp

Wil je jezelf even voorstellen.

Ik ben Frans Bovendorp, 40 jaar en getrouwd met Jo, wij hebben 2 dochters en nogal wat beestenspul en wonen in Dodewaard aan de dijk.

Ik ben geboren in Arnhem en vrij snel daarna verhuist naar Hoenderloo een dorpje boven Arnhem waar de lagere school tussen de boerderijen lag (dit is helaas niet meer zo).
Mijn eerste herinneringen aan een tractor dateren van toen ik 4 of 5 jaar oud was en mijn vader voor zijn werk in Porz (Keulen) in Duitsland gestationeerd was, Bij de boer waar we tijdelijk woonden ging ik veel mee op het spatbord, de trekker was natuurlijk groen. Ik moet nog een foto hebben maar die is nog niet boven water.

SCHIJNWERPER OP.... Jan de Vaan

Deze keer hebben we voor het invullen van de vragenlijst Jan de Vaan uit Horssen gevraagd. Op een zaterdagmiddag in november zijn we naar Jan gegaan om wat foto’s te maken en meer gegevens te krijgen. Jan woont schitterend in het buitengebied van Horssen. In het voorste huis woont zijn dochter Jessica en in het achterste huis Jan met zijn vrouw Marijke. Jan stond ons al op te wachten en we gingen gelijk de schuren bekijken.

SCHIJNWERPER OP.... Jan en Wilhelmien Giesen

Interview met Jan en Wilhelmien Giesen 12-11-08

Het leven is meestal heel leuk en de interviews die we normaliter houden voor de Ewijkse Brug hebben een vrolijke inslag. Nu is niet alles leuk en zit het mensen wel eens behoorlijk tegen. Vorig jaar hadden Harrie en ik (Henk) het over Jan Giesen en kwamen we met het idee om hem en zijn vrouw Wilhelmien te interviewen om hen te laten vertellen wat er allemaal gebeurd is in hun leven en wat ze allemaal overwonnen hebben.

SCHIJNWERPER OP.... Johan van Dam

Wederom hebben we iemand bereid gevonden onze vragenlijst in te vullen. Deze keer is het de 58 jarige Johan van Dam uit Driel
Op een avond zijn we met zijn tweeën bij Johan en Marie wezen praten, kijken en fotograferen. Na het bezichtigen en fotograferen van zijn mooie collectie, liet hij ons ook zijn werkplaats zien. Iets unieks was de zelfbouwtractor welke momenteel uit elkaar lag. Het chassis is van een A-Ford. De achteras is van een T-Ford, de gril van een Opel en de motor waarschijnlijk van een Citroën. Duidelijk te zien was zijn voorkeur voor Steyr en Man tractoren.

SCHIJNWERPER OP.... Familie Schmitjes

Voor de tweede keer hebben we een clublid gevraagd onze vragenlijst in te willen vullen. Deze keer hebben we Henk Schmitjes uit Groesbeek gevraagd. Ondanks dat hij in het najaar vrij druk was, wilde hij toch graag de lijst invullen. Henk en Annemiek wonen vrij ver weg, maar nemen toch regelmatig deel aan onze activiteiten. Henk heeft ook enkele jaren geleden bij het logeerweekend in Kranenburg, de tourtocht uit gezet.