Nieuws van 2024

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

 

Op maandag 22 januari hebben we wederom onze jaarlijkse ledenvergadering gehouden in partycentrum "de viersprong" in Valburg.

Er was redelijk belangstelling, wat wel gunstig was want er moest over enkele veranderingen gestemd worden, zoals de wijziging in de statuten dit i.v.m. de WBTR en over de verhoging van de contributie met 5 euro naar 30 euro per jaar. Beide wijzigingen zijn na stemming aangenomen.

Verder zijn de activiteiten voor 2024 bekend gemaakt, deze staan ook in de kalender van de website.

We hebben afscheid genomen van ons redactielid Dini Huibers, zij was deze avond helaas verhinderd, maar is door de voorzitter bedankt voor al haar werk, Dini is per 2024 gestopt bij de redactie en men is opzoek naar één of meer opvolgers, dus wie zich geroepen voelt om mee te helpen ons clubblad weer vol te krijgen kan zich melden op redactie@ewijksebrug.nl

En tot slot na een korte uitleg over de vorderingen m.b.t. ons Historisch Weekend en de vraag aan vrijwilligers om te komen helpen hierbij, heeft onze voorzitter de vergadering gesloten en ging een ieder weer huiswaarts.

 

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Op zaterdag 24 februari hebben we met 51 tractoren, 54 personen en 3 kinderen de eerste rit van dit jaar gereden n.l. de WINTER-RIT, het weer was redelijk geen winterkou wel af en toe wat regen. De start was bij ons clublid Nol Dams in Herveld, waar we bovendien bezoek kregen van 2 politieauto's, de agenten dachten dat we gingen demonstreren over de A15, na een korte uitleg dat we gezellig samen gingen toeren verdwenen ze weer. We vertrokken voor onze rit via de onderstalstraat en kuilsestraat (langs ons evenementen terrein) naar Zetten om vervolgens door het centrum richting Hemmen te rijden, van Hemmen naar Dodewaard en daar de dijk op richting Ochten. Door het centrum van Ochten richting de Heuning en Pottum, om vlak bij het industrie terrein van Ochten een tussen stop het houden. Na de pauze zijn we via de weg langs de A15 naar Opheusden gegaan en door het centrum richting Randwijk naar ons eindpunt. We kwamen door "de Hel" waar enkele opmerkingen over kwamen aan het einde van de rit, men vond het n.l. erg koud in de Hel. Op het eindpunt bij het bedrijf van fa. Vroegop werden we opgewacht door de catering met tomatensoep en broodjes hamburger. Na nog wat nagepraat te hebben is iedereen voldaan weer naar huis gereden.

Er is een kort filmpje te zien door op de link boven de foto's te klikken (youtube).

Wij zien jullie graag terug bij onze volgende rit de "Lente-rit".

 

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Op zaterdag 23 maart  is onze Lente-rit verreden met ruim 30 tracktoren, de dag begon droog met zon waar we starten bij de fam. Berns in Zetten, een voor de leden bekend adres. Na koffie en wat lekkers en een korte uitleg door de vice-voorzitter, dit omdat onze voorzitter om gezondheids redenen niet mee reed, kon er een begin worden gemaakt met de rit van c.a. 65 KM. We vertrokken in zuiderlijke richting via Bredestraat-N naar de dijk in Herveld, omdat er wederom werkzaamheden waren tussen Slijk-Ewijk en de spoorbrug in Lent, waren we verplicht in Slijk-Ewijk de dijk te verlaten. Op die plaats stond ons ex-redactielid Dini om foto's te maken van de deelnemers. Na een tocht door Oosterhout, Ressen en Bemmel, konden we daar weer de dijk op. Ter hoogte van Gendt hebben we een korte pauze gemaakt, het had inmiddels wel weer een paar maal geregend. Na een tijdje zijn we verder de dijk uitgereden richting kop van Pannerden, daar zijn we over de Rijndijk verder richting Gendt gereden om na camping "de Waay" de dijk te verlaten. Via Lodderhoeksestraat zijn we voor de betuwelijn linksaf gegaan door "het Veld" (een weg langs de Betuwelijn) om daar onze 2e pauze te houden. Het was inmiddels wel droog maar er stond een koude wind. Na die pauze zijn we via Angeren en Huissen naar agropark Bergerden gereden, door een afsluiting van de Heuvelsestraat waren we verplicht om via de Karstraat naar de Lingwal te rijden en zo de oude route weer op te vatten. Via Weteringsewal 1 en 2 gingen we door de Tobbenhofsestraat bij voorheen de graanschuur naar de Kloosterstraat in Valburg. Uiteindelijk door de Eimerensestraat en linksaf op de Reethsestraat op om de Griftdijk-Zuid oversteken naar het eindadres van de fam. Rikken (het Betuwe hoekje) waar we ondanks de "opendag" toch ons bezoek aan de catering mochten genieten. De gebakken eieren lieten we ons weer smaken. Al zat het weer niet de hele tijd mee, toch was iedereen tevreden over het verloop.

De foto's en een filmpje staan in de rubriek "FOTOALBUM".

Op de youtube link boven de foto's is de film te starten.

 

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Op maandag 8 april is de medewerkers vergadering gehouden in partycentrum "de viersprong" in Valburg, met c.a. 45 leden was de vergadering redelijk bezocht. Omdat Harrie Berns i.v.m. ziekte niet aanwezig kon zijn heeft Henk van Dijken de vergadering geopend en na het welkoms woord heeft hij Henk Berns het woord gegeven dit omdat Henk samen met Mandy en Greet de organisatie van het historisch weekend op zich hebben genomen. Henk heeft de lopende zaken doorgenomen hoe we er tot nu toe voorstaan, verder kon hij mededelen dat we een telefonische toezegging hebben betreffende de vergunning. Na een uitleg wat er allemaal nog moet gebeuren gingen Mandy en Greet de zaal in om aan de leden te vragen wie wanneer in de gelegenheid is om te helpen met de opbouw en later de afbouw van het terrein. Ook kon men opgeven of men tijdens het weekend beschikbaar was voor de diverse werkzaamheden op het terrein. Nadat de opgavelijsten redelijk gevuld waren heeft Henk Berns, ook namens het bestuur, iedereen bedankt  en is de vergadering gesloten.

De foto's staan in het fotoalbum.

 

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Donderdag 9 mei:  Er zijn 47 leden vroeg opgestaan om met 37 trekkers de bekende "dauwtrap-rit" te gaan rijden, startadres was bij fam. Winnemuller in Hemmen/Dodewaard waar we door de catering weer werden getrakteerd op koffie en krentenbol. Na het welkoms woord van de voorzitter Harrie Berns, die ook nog even wat aandacht vroeg voor het Historisch Weekend wat afhankelijk is geworden van het weer, werden de trekkers gestart en vertrokken we in westelijke richting om via de wuustweg toch weer door het centrum van Hemmen te rijden. Daarna de dijk op in Randwijk richting Opheusden, in Opheusden weer terug naar de Hel om vervolgens in Opheusden zelf richting de boelehamsestraat te rijden. Deze werd gevolgd tot de plaats Eldik waar we linksaf richting de dijk gingen. Op de dijk de welbekende sanitaire stop en wat foto's maken. Vervolgens zijn we de dijk uitgereden tot de oude kerncentrale in Dodewaard alwaar we de dijk verlieten. Door het plaatsje Wely zijn we richting de engelandstraat gegaan om daarna de wageningsestraat over te steken en een rondje over het industrieterrein van Andelst naar Herveld te rijden. Bij de molen de tielsestraat oversteken en de dijk op richting Slijk-Ewijk, waar Dini bij het "witte kerkje" stond om ons op de foto te zetten. Het eindpunt was bij de fam. Florissen in Slijk-Ewijk waar de catering inmiddels klaar stond met slaatje en gebakken eieren.  De rit was c.a. 40 km en we kunnen ook zeggen het was een "Herman naar Herman" rit.  

De foto's staan wederom in het "fotoalbum".

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Van de voorbereiding van het Historisch Weekend staan foto's in het Fotoalbum.

Deze worden steeds aangevuld als er nieuwe zijn gemaakt, dus regelmatig kijken als bij Home de datum is gewijzigd

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

 

12-05 Bericht van de organisatie van het Historisch-Weekend:

U kunt nog tracktoren en machines aanmelden voor het weekend op 25 en 26 mei a.s.

Dit kunt U doen op de bekende telefoonnummers en op de site van OTC de Ewijkse brug bij het hoofdstuk "Historisch Weekend". Zie onderstaande poster.

 Poster.jpg

 Standhouders gezocht!

Voor het historisch weekend op 25 en 26 mei zijn wij nog op zoek naar standhouders voor onze Streekmarkt. Het historisch weekend is een 2 jaarlijks evenement van OTC de Ewijkse Brug in Herveld.

Heb je interesse neem  dan contact met ons op.

hDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

 

Kijk naar de Facebook-pagina van de Ewijkse Brug. 

Klik op www.facebook.com/ewijksebrug

---